друкувати


Віддайте "стволи", прикарпатці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-20 12:59:50
Понад 40 одиниць незареєстрованої зброї мешканці Прикарпаття добровільно здали в міліцію.

З першого жовтня і до завершення місяця органи правопорядку оголосили акцію доброї волі щодо тих громадян, які мають у власності і досі приховували незареєстровану зброю, набої чи вибухівку. Якщо будь-хто з людей у цей період добровільно зголоситься і вирішить позбутися незаконної зброї, то водночас уникне будь-якої відповідальності. Міліція розраховує на високу правосвідомість населення під час проведення місячника добровільної здачі зброї. Тим більше, що в цей же період мисливську зброю, яка, можливо, комусь дісталася у спадок і після ретельного обстеження буде визнана технічно справною, можна буде зареєструвати відповідно до встановленого чинним законодавством порядку.

За результатами першої половини місяця-"амністії" чимало громадян скористалися можливістю назавжди позбутися не тільки небезпеки від смертоносних речей, але й проблем з законом. Принагідно зазначимо, що в з першого по п’ятнадцяте жовтня мешканці Прикарпаття добровільно здали в органи правопорядку 41 одиницю зброї, в тому числі одну з нарізним стволом, а саме мисливський карабін ОП-СКС, який мешканець міста Яремче добровільно здав в органи внутрішніх справ. В загальному за п’ятнадцять днів жовтня громадяни добровільно здали 34 одиниці мисливської гладкоствольної зброї, в тому числі 24 – незареєстрованих. До речі, стільки ж зброї громадяни виявили бажання зареєструвати у власне користування у законному порядку.

Добровільно до міліції принесли 3 одиниці зброї жителі міста Яремче – мисливський карабін та дві мисливські рушниці. Також дві знайдені на полонині мисливські рушниці здали працівники одного з лісництв області. Міліція і населення мають спільне завдання – подбати про правопорядок і зробити життя безпечним для кожного мешканця краю.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі