друкувати


"Господні дари" від Павлюка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-20 10:49:42
В Івано-Франківську відбулася зустріч письменника Ігора Павлюка зі студентами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та літературні читання у культурно-мистецькому центрі "Є".

Ігор Павлюк — автор близько тридцяти книг, третина з яких — наукові монографії. Основною причиною зустрічі була нова книга поезій "Україна в диму". Під обкладинкою зібрано вірші переважно соціального спрямування, що виглядає контрастно в порівнянні з попередніми збірками поета, де домінувала любовна лірика. Окрім того, письменник викладає в Острозькій академії спеціальність "літературна творчість", де вчить молодих літераторів азів високого слова, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Модератором зустрічей був Євген Баран, який зауважив, що малочисельність авдиторії створює атмосферу домашності. І дійсно, вийшла цікава, невимушена бесіда, де поет розповідав про свої подорожі, ділився філософськими поглядами на життя і, звичайно, читав вірші. Прочитані фрагменти створюють враження суцільної імпровізації, що робить його тексти схожими на джаз.

Інколи письменник виглядає просто віртуозом, а нерідко – самітником з власним світом і мовою. Як зазначено на палітурці: "Це книга про чоловіків і жінок, про звірят і птахів, а також про рослини, вітер, землю, дощ та інші Господні дари". Після завершення презентації відбулася автограф-сесія, де прихильники мали можливість поспілкуватися з автором книги.

Обговорити на форумі