друкувати


Хто вигадав "качку" про кістки полеглих на Коломийщині?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 05:50:47
Минулого тижня редакції коломийських газет не встигали відповідати на дзвінки київських журналістів. Столичних колег цікавила тема, почерпнута на інформаційному сайті "Рупор".

Там, зокрема, ішлося проте, що нібито коломийський фермер не спроможний обробляти свою ниву через те, що в землі, якою він володіє, нібито знаходяться численні останки полеглих у… Сандомирській операції часів Великої Вітчизняної війни.

Навіть на перший погляд інформація виглядала відвертою дезінформацією. Сандомир географічно знаходиться значно далі від Коломиї, ближче до Львова. І цікаво, де той фермер був з обробітком своєї землі досі, до осені, що аж тепер помітив там останки?.. На запитання коломийських журналістів, які намагались з’ясувати ситуацію у відповідних служб, відповідь була одностайною і в еменесників, і в правоохоронців, і в істориків: нічого подібного на території Коломийського району не було і нема. А той Іван Жовтов, фермер, який нібито не може достукатись до жодних інстанцій, скоріше всього, вигадка якихось "жовтих" медійників. Не знайшли цікавої інформації і вирішили придумати її самі. Непрофесійно, колеги.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі