друкувати


Корупції не місце в податковій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 03:50:52
Підсумки роботи відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в Івано-Франківській області.

Працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в області за дев’ять місяців 2009 року проведено 119 службових розслідувань і перевірок. За результатами проведених перевірок до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 85 працівників, в тому числі двох працівників звільнено з органів ДПС, повідомляє відділ по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА в Івано-Франківській області.

За матеріалами перевірок складено 6 протоколів за порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією". Слід відмітити, що по трьох адміністративних справах суд визнав податківців винними і до нього застосовано стягнення у вигляді штрафу. Одна адміністративна справа судом закрита. Матеріали по двох адміністративних справах знаходяться на розгляді в суді.

5 протоколів складено безпосередньо працівниками відділу. Протоколи складались за напрямком діяльності – контрольно-перевірочна робота та відшкодування ПДВ. В звітному періоді за матеріалами відділу порушено 7 кримінальних справ, в тому числі по напрямках роботи: 2 – перевірка СПД, 4 – відшкодування ПДВ, 1 – хабарництво. Крім цього, за матеріалами відділу прокуратурою Рожнятівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ст.ст. 342 ч.2, 345 ч.1 КК України стосовно громадянина, який погрожував працівникам податкової служби під час проведення перевірки у його дружини – приватного підприємця.

Також у відділі проводиться профілактична робота, яка спрямована на запобігання та попередження корупційних проявів, про що свідчить кількість проведених перевірок та притягнення осіб до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, протягом звітного періоду керівникам податкових органів направлено 150 подань про усунення виявлених фактів правопорушень, проведено 206 виступів, бесід в колективах, 13 виступів по телебаченню та радіо, опубліковано 21 статтю в пресі. З початку року вивчено документи щодо 133 кандидатів на зайняття посад в органах ДПС, з яких чотирьом відмовлено в призначенні на посади.

Обговорити на форумі