друкувати


Грабують вже і школярки…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 03:20:12
У Івано-Франківську нещодавно пограбували дванадцятирічну дівчинку, яка йшла до школи. У дитини відібрали мобільний телефон. Мама розгубленої та переляканої дівчинки одразу повідомила до Пасічнянського відділення міліції.

Оперативники по гарячих слідах встановили причетну до скоєння цього злочину особу. Нею виявилася… 13-річна мешканка обласного центру. Живе дівчинка з мамою. В міліції малолітню вже знають. Крадіжки для юної зловмисниці – це давно прочитані сторінки її власного детективного життя, її кримінальний досвід.

Як повідомляють працівники міліції, 13-річна юнка вже неодноразово була учасницею злочинів, але ще рік її рятуватиме тільки вік. Правоохоронці стверджують, що малолітня зловмисниця входить в довіру до дітей приблизно такого ж віку, в результаті чого останні позбавляються своїх речей.

Оскільки дівчинці ще нема 14-ти років, притягнути її до відповідальності за скоєння нею крадіжок чи, як сьогодні, грабежу згідно з чинним законодавства неможливо. Сьогодні малолітня скоїла злочин, за який передбачено частиною першою статті 186 Кримінального кодексу України позбавлення волі до чотирьох років. А наразі у даній ситуації вирішується питання про притягнення матері дівчинки до відповідальності.

CЗГ УМВС в Івано-Франківської області
Обговорити на форумі