друкувати


Впорядковується калуський сквер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 11:29:23
Хоча Калуш досить зелене місто, скверів, які могли б слугувати місцем відпочинку для мешканців, практично нема. Є парк, є площа Героїв і, мабуть, все. Тому поява нового скверика завжди тішить. А його незабаром завершать облаштовувати біля магазину "555", що на вул. Хіміків, 2 (біля кільця).

Як повідомив заступник начальника УЖКГ з питань благоустрою та реконструкції Микола Найда, впорядкування сквера здійснюється за кошти місцевого бюджету. Благоустроєм території займаються працівники КП "Калушавтодор", а освітленням — КП "Міськсвітло". Зокрема, прокладаються доріжки, встановлюються бордюри, облаштовуються газони, буде засіяна трава. Планується також посадити декоративні кущі та зробити альпійські гірки, як біля "Сокола". Встановили комунальники також перильну огорожу, щоб калушани не ходили за звичкою навпростець і не затоптували нових насаджень. Вже днями тут мають засвітити ліхтарі.

Поставлять також лавочки. Зокрема, чотири — магазин "555" та чотири — комунальники. Подбав підприємець цього торгового закладу і про встановлення шести урн для сміття. Ще один приватник впорядкував територію перед магазином на торці біля будинку №1 на вул. Б.Хмельницького. Загалом, за словами М. Найди, облаштування сквера обійдеться місцевому бюджету у близько 200 тис. грн.

Ремонтують комунальники і дороги. Так, ПП "Комбі" днями закінчило асфальтувати вулицю Федьковича. Планувалося завершити ремонт вул. Хіміків із облаштуванням заїздів до будинків на парній стороні, проте завадили погодні умови. Працівники "Калушавтодору" також чистять від болота та трави дорожнє покриття від обвідного каналу до кільця магнієвого заводу.

Зробили комунальники до Покрови лад і на Пагорбі Слави. Впорядкували вони також три могили вояків УПА на старому цвинтарі. Окрім того, двірники та озеленювачі "Автодору" згрібають по місту листя, а працівники "Міськсвітла" зрізають аварійні тополі на вул. Січових стрільців.

Автор: Людмила СТЕПОВА, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі