друкувати


З життя косівських козаків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-17 01:20:33
На звітно-виборних зборах районної організації козацького товариства "Галицька Січ" районний отаман, вчитель предмета "Захист Вітчизни" Рожнівського НВК, полковник УК Р.В. Церковнюк у своїй доповіді наголосив, що кожен, хто вступає до козацької організації, зобов’язаний виконувати відповідні завдання, одягати форму УК "ГС", пропагувати козацький рух та символіку, виховувати в дусі патріотизму юних школярів, юнаків та дівчат.

Ніхто надалі не буде представлений до того чи іншого козацького звання чи нагороди лише тому, що він є членом товариства… Методист відділу освіти РДА, полковник УК Д.О. Лосюк зауважив, що в навчальних закладах району, за винятком Рожнова, Яворова та Великого Рожина, ще й досі не подбали про пошиття для козачат одягу необхідної форми. Це повинні на місцях вирішувати директори шкіл, заступники з виховної роботи та вчителі предмета "ЗВ".

Новим отаманом РО КТ "ГС" обрано відомого фотомитця, осавула Б.В. Штундера (Р.В. Церковнюк, через деякі обставини, попросив звільнити його від отаманських обов’язків).

На зборах виступили крайовий отаман ОКТ "ГС", генерал-осавул М.В. Боднар, куратор Косівського району з питань Українського козацтва, генерал-хорунжий М.Д. Кардащук, заступник голови обласної організації СОУ, полковник ЗСУ і УК І.Й. Гук. Козацький колектив, всі присутні дружно привітали Б.В.Штундера із 60-літнім ювілеєм і черговим званням — "осавул".

Автор: Ярослав ЩЕРБАНЬ, майор ЗСУ, заступник голови комітету РО СОУ з ВПВ, "Косів-арт"
Обговорити на форумі