друкувати


Коломияни відкрили каплицю в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-17 01:00:54
Днями, на одне з дванадцяти найбільших християнських свят, на Покрову відбулася посвята каплички, що знаходиться в приміщенні Українського дитячого диспансеру радіаційного захисту населення, який знаходиться в смт.Пуща-Водиця, м.Київ.

Звідти повернувся Віктор Познік, голова правління Коломийської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", він розповів Коломия ВЕБ Порталу про цю подію детальніше.

В медичному закладі проходить лікування близько трьохсот дітей. Тривалість перебування в диспансері становить три тижні. Там дітям віком від двох до вісімнадцяти років надають всяку можливу медичну допомогу, проводять діагностику, але залишаються не залікованими рани тонкої молодої душі, саме тому була велика необхідність у відкритті Божого храму, куди кожен міг би прийти зі своїм болем.

Коломийська громадська організація інвалідів "Союз Чорнобиль Україна" доклала великих зусиль для облаштування каплички. Протягом чотирьох місяців збирали по крихті церковні речі. Зокрема, велика подяка пролунала в адресу о. Івану Остафійчуку, який не залишився байдужим і пожертвував церковний хрест. Оскільки там оздоровлюються діти з практично всієї України, то подарунки новоствореній капличці надходили звідусіль. Чи рушник, чи іконка, чи хрест – все наділене людською любов’ю і турботою допоможе отцеві Михайлу лікувати скалічені душі дітей.

Освячення каплички провели протоієрей Роман Музика зі Львова, о. Андрій з Калуша та о. Михайло. Крім того, були присутні офіційні особи з Міністерства надзвичайних ситуацій, з управління праці та представники громадських організацій. Не оминули своєю увагою таку велику подію медпрацівники закладу та діти, які ледь поміщалися у фойє. Офіційна частина тривала близько трьох годин, тому що на огляд гостям було представлено виставку художніх робіт дітей-чорнобильців, яка на День захисту дітей була у Коломиї.

Важко стає на душі, коли усвідомлюєш, що молоде покоління покалічене. Життя малят з раннього віку пов’язане з лікарняним ліжком та білими халатами. Замість яскравих барвистих спогадів дитинства – постійний страх, біль, заборони... Але це не втрачене покоління! Дуже важливо є зараз подбати про нього, щоб завтра воно повноцінно жило та прославляло нашу націю як сильну і вольову.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі