друкувати


Коломийщина: Є садок, є діти, є майбутнє

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-17 12:29:07
На свято Покрови у Воскресинцях відбулись урочистості, на які давно чекали мешканці села: мами й татусі, дідусі й бабусі, а найбільше — тутешня малеча. Тут, у дитячому садочку "Світанок", який відкрили порівняно недавно, на Введення, почала діяти ще одна дитяча група.



Ні колючий вітер, ні сніг, котрий раптово нагадав про те, що зима — не за горами, не завадили провести свято тепло і весело. З’їхалось багато гостей: народний депутат України Дмитро Шлемко, голова районної ради Дмитро Неміш, депутати обласної ради Петро Книшук і Олександр Левицький, заступник голови РДА Богдан Болюк, громадськість села, журналісти.

Святі отці освятили нове приміщення, дякували всім, хто долучився до доброї справи. Сільський голова Любомир Білейчук назвав урочистості офіційним відкриттям садочка, адже тепер він повністю доведений до ладу, дві групи здатні прийняти всіх сільських малюків. Пан Любомир зізнався, що такий садочок був його мрією відтоді, як його обрали на посаду сільського голови. Тож він теж завдячує за розуміння і допомогу всім, хто підкладав плече у нелегкому процесі перетворення двох шкільних класів і майстерні на затишну оселю малюків. Любомир Білейчук щиро дякував директору школи Іванові Андрусяку, начальнику райво Івану Терлецькому, всій районній владі, депутатському корпусу в особах голови РДА Михайла Вінтоняка і голови районної ради Дмитра Неміша, особливо депутатам, закріпленим за селом Воскресинці — заступнику голови РДА Богдану Болюку і начальнику РРКРВ Галині Білейчук, а також депутату обласної ради Петрові Книшуку.

У своєму вітальному слові народний депутат України Дмитро Шлемко назвав дитсадок місцем, де виховуватиметься майбутнє української нації. Ця подія, на його думку, свідчення того, що не все так погано у нашому домі, що, не зважаючи на кризу, прогрес у розбудові держави очевидний. А садочок, гніздечко для маленьких українців, має бути наповнений сміхом і піснями. Для цього пан депутат зробив щедрий подарунок дітворі — сучасний музичний комплекс.

Голова районної ради Дмитро Неміш назвав свято рядовою подією — адже це свідчення якісної роботи влади, яка вже відкрила у районні 15 садочків. Заступник голови РДА Богдан Болюк зауважив, що втілення доброго наміру стало можливим завдяки ініціативі громади, яка клопотала перед владою про спільну справу. А це найвище свідчення того, що злагода — будує. Вітаючи зібрання з небуденною подією в селі, депутат обласної ради Петро Книшук наголосив, що відкриття садочка — знак того, що село живе, розвивається і має добрі перспективи. Адже весела, щаслива дітвора — найбільше багатство не тільки для кожної сім’ї, але й для села, і для всієї держави.

Щирі слова подяки адресували владі і всім помічникам представники сільської громади, завідувачка садочка пані Оксана . Але найзворушливішими були добрі слова від маленьких вихованців, які не шкодували усмішок і пісень для гостей.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі