друкувати


Прикарпаття: Діабетики медпрепаратами забезпечені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-17 10:30:12
Прикарпатців, хворих на цукровий діабет, безкоштовно забезпечат nnмедпрепаратами. Таким чином в області виконуватимуть урядову програму "Цукровийдіабет". Керівництво області доручило керівникам районів і міст забезпечити хворих на цукровий діабет таблетованими цукрознижувальними препаратами, засобами введення інсуліну і самоконтролю.

Також лікувально профілактичні заклади отримають тести-смужки для глюкометрів.

Заступник голови ОДА Василь Гладій так прокоментував ситуацію на Івано-Франківщині із забезпеченням відповідними ліками хворих на цукровий діабет:

— Цього року на реалізацію цієї програми ми отримали 11 мільйонів 100 тисяч гривень. З них 5 мільйонів 200 тисяч — це цільова субвенція з Держбюджету для області. 2 мільйони 800 тисяч — кошти місцевого бюджету. І 3 мільйони 300 тисяч — додаткова дотація з Держбюджету.

Нині в області є 28,5 тисячі хворих на цукровий діабет. З них чотири тисячі — інсулінозалежні. Серед них — і 190 дітей. Діти на 100% забезпечені інсуліном імпортного виробництва. Дорослі повністю забезпечені вітчизняним інсуліном і частково імпортним.

Додаткова дотація дає можливість забезпечити всіх без винятку імпортним інсуліном до кінця цього року і на початок наступного, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі