друкувати


В Україні вимагають запровадити хімічну кастрацію педофілів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 04:29:14
В Україні можуть наслідувати приклад Польщі та запровадити так звану хімічну кастрацію педофілів. На тлі гучного скандалу про зґвалтування дітей в "Артеку" Партія регіонів запропонувала піддавати педофілів примусовій терапії.

Відповідний законопроект, автором якого є депутат від Партії регіонів Володимир Сівкович(на фото), зареєстровано у Верховній раді.

Проект закону передбачає запровадження процедури хімічної (фармакологічної) кастрації – застосування певного медичного препарату, що пригнічує сексуальний потяг (лібідо) та сексуальну активність.

"Хімічна кастрація" буде застосовуватися щодо осіб, які "вчинили злочин проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх або суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки складу такого злочину".

Мотивуючи необхідність такого нововведення, Сивкович навів статистичні дані, за якими лише за 9 місяців цього року від зґвалтувань постраждало 110 неповнолітніх.

Нагадаємо, в Україні розгорівся гучний скандал навколо фактів зґвалтування дітей в "Артеку". Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко натякнув, що до фактів зґвалтувань причетні народні депутати або судді.

У зв'язку з інцидентом в пресі з'явилися прізвище депутатів від БЮТ, зокрема Віктора Уколова, але він та його однопартійці категорично заперечили свою причетність до справи.

Коментуючи скандал, лідер Партії регіонів Віктор Янукович пообіцяв відірвати "одне місце" ґвалтівникам дітей в "Артеку".

"Я би їм повідривав те місце, якого у вас немає", - сказав Янукович журналістці, яка поставила йому запитання, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі