друкувати


Польський військовий інтерес до України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 04:05:13
Вчора в Україну з дводенним візитом прибула польська військова делегація на чолі з Міністром національної оборони Республіки Польща паном Богданом Кліхом.

У рамках візиту відбулася зустріч Міністра національної оборони Республіки Польща пана Богдана Кліха з тимчасово виконуючим обов’язки Міністра оборони України Валерієм Іващенком та переговори у складі військових делегацій обох країн, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

В ході переговорів сторони обговорили стан та перспективи розвитку співпраці між Україною та Республікою Польща в оборонній сфері, а також питання співробітництва в рамках європейських та євроатлантичних структур безпеки. Також Валерій Іващенко та Богдан Кліх обговорили питання двостороннього співробітництва в рамках виконання миротворчих завдань. Зокрема, стан та перспективи створення спільного українсько-польсько-литовського миротворчого підрозділу "ЛітПолУкрбриг".

Не залишилися поза увагою керівників оборонних відомств України і Польщі питання двостороннього військово-технічного співробітництва. Сьогодені польська військова делегація на чолі з Міністром національної оборони Республіки Польща паном Богданом Кліхом відвідає на Сумщині Державне підприємство Міністерства оборони України "Конотопський авіаційний ремонтний завод "Авіакон".

Тут представники польської військової делегації планують ознайомитися з можливостями та виробничими потужностями Конотопського авіаційного ремонтного заводу "Авіакон" щодо проведення ремонту та модернізації вертольотів серії "Мі" в інтересах Війська Польського.

Обговорити на форумі