друкувати


Народилось немовля-богатир вагою 5,3 кг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 03:42:50
У Хмельницькому перинатальному центрі на світ з’явилась дівчинка-рекордсменка вагою 5,3 кілограма.

У Хмельницькому перинатальному центрі акушери приймали незвичайні пологи. На світ народилось немовля-богатир вагою 5,3 кілограма. Дівчинку назвали Софією на честь матері, яку по праву можна назвати героїнею. Жінка пишається донечкою і вважає таку вагу нормою, адже перша дитина в її родині також важила близько 5 кілограмів.

Як розповів кореспонденту головний лікар Хмельницького перинатального центру Андрій Ропотан, пологи були важкими і довгими, — тривали близько п’яти годин. Однак удаватися до кесаревого розтину медикам не довелося. Втім головний лікар з обережністю ставиться до такої вагової аномалії: "Мати, яка сама важить близько 130 кілограмів, не дотримувалася дієти. Ми радили звернути увагу на харчування, обмежити вживання вуглеводів, чого вона робити не схотіла", — сказав "УМ" Андрій Ропотан. На його думку, надмірна вага при народженні може надалі привести до багатьох інших хвороб, таких як гіпертонія та цукровий діабет.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, нормальна вага немовляти — близько 3,2 кілограма. А от найбільше немовля, пише Книга рекордів Гіннесса, народилося ще 1924 року в Арканзасі й важило аж 12 кілограмів.

Автор: Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ, "Україна молода"
Обговорити на форумі