друкувати


Прикарпаття: Громадська рада про бюджет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 03:34:34
В черговий раз зібралися податківці, фінансисти, представники влади, громадських організацій та бізнесу на засідання Громадської ради, яка покликана забезпечити дієвий зворотній зв'язок між податківцями та різними категоріями платників податків.

Начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька, яка відкрила засідання, ознайомила присутніх з показниками роботи інспекції за 9 місяців поточного року. Зокрема, вона зазначила, що, незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, податкова інспекція з доведеними завданнями по наповненню бюджету в цілому справилася. Так, за січень-вересень 2009 року зібрано 110,7 млн грн платежів до бюджетів усіх рівнів. У порівнянні з минулим роком забезпечено приріст платежів на 12,1 млн грн або на 112,3%, повідомляє прес-служба ДПА в Івано-Франківській області.

До Державного бюджету забезпечено збір платежів у сумі 44,1 млн грн, або на 4,7 млн грн більше січня-вересня 2008 року.

За січень – вересень 2009 року до місцевих бюджетів Коломийщини зібрано 66,6 млн грн, що на 112,5% (на 7,4 млн грн) більше надходжень січня-вересня 2008 року. Виконання місцевого бюджету м.Коломия забезпечено на 96,7% (не виконано плату за землю – 72,7%, плату за торгові патенти - 43,6%, єдиний податок - 84,8%).

Зупинилася С.Лубоцька й на резервах збільшення надходжень до місцевого бюджету, для цього, на її думку, необхідно затвердити грошову оцінку земельних ділянок міста, при укладенні договорів оренди земельних ділянок необхідно враховувати вимоги ст.21 Закону України "Про оренду землі" від 06.10.98 р. №161-XIV щодо допустимого мінімального розміру орендної плати, - переглянути діючі договори оренди земельних ділянок державної і комунальної, щодо збільшення розмірів орендної плати по яких розмір оренди менший допустимого, а саме складає від 1-го до 3-х розмірів земельного податку при мінімально-допустимій величині "3 розміри земельного податку".

В період фінансово-економічної нестабільності, для забезпечення виконання бюджетних призначень на 2009 рік, проводяться робочі зустрічі з керівниками підприємств та підприємцями. Під час зустрічей зроблено акцент на досягнення балансу інтересів бізнесу та держави, соціальної відповідальності бізнесу шляхом забезпечення повноти декларування податкових зобов’язань, відмови від застосування схем мінімізації податкових зобов’язань та реалізації ініціатив уряду з питань розширення бази оподаткування.

Було також зазначено, що одним з пріоритетних напрямів роботи податкової служби залишається робота з її модернізації, зокрема залучення платників податків до подання податкової звітності в електронному вигляді, що значно спрощує процедуру адміністрування податків.

Учасники засідання обговорили питання щодо запровадження електронної звітності, затвердження грошової оцінки землі, справляння збору за видачу дозволу на розміщення об‘єктів торгівлі, обговорили проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств", про заходи щодо запобігання корупції в органах ДПС.

Обговорити на форумі