друкувати


В Коломиї відбувся "Брейн-ринг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 03:17:57
Студентство – це, безперечно, найкраща пора в житті людини. Це – час, коли нема вершин, які не можна підкорити. Саме такі молоді люди вчора в стінах Молодіжного центру змагалися за звання найерудованішого в інтелектуальній грі "Брейн-ринг".

"Брейн-ринг" в Коломиї проводиться вже вчетверте і за ці роки став доброю традицією для студентської молоді міста. На рік проводиться дві гри: навесні та восени. Організували гру Молодіжний центр спільно з органами місцевого самоврядування (відділ молоді та спорту Коломийської міської ради, Коломийська молодіжна рада).

За ці роки вже досягнуто значних результатів. Коломийські команди мали можливість проявити себе на вищих рівнях змагань, зокрема, виступали у Львові. Дуже важливим є те, що студенти мають сильний старт на основі Молодіжного центру. Адже локальні ігри по навчальних закладах не відображають той дух змагання, який панує між представниками різних ВУЗів міста, переконаний Руслан Вістовський, директор Молодіжного центру. Він дуже вдячний керівництву всіх навчальних закладів, які дбають за інтелектуальне зростання студентів, та сприяють формуванню команд для представлення їх на міському рівні.

Турнір проходив за Олімпійською системою: команда, яка виграла гру до трьох очок включно, переходить до наступного кола змагань. Після півфіналу було проведено гру за третє місце, та адреналін сягнув свого епогею у фінальному інтелектуальному двобої. Загалом в "Брейн-ринзі" взяли участь 11 команд з 7 вищих навчальних закладів.

За словами пана Руслана, щороку на фінальній стадії гри стосунки між собою зазвичай вияснюють команди Коломийського медичного коледжу та Коломийського економіко-правового. Цей рік не став винятком з правила. Почесне третє місце дісталося команді "Домінанта" Коломийського медичного коледжу, у фіналі зійшлися "Medicus Amicus" (медколедж) та "Хвилина Рівна" (економіко-правовий коледж). Останні і виявилися сильнішими та отримали сову, символ мудрості. Крім того, організатори подарували командам-переможницям пам’ятні грамоти та певну суму грошей для святкування перемоги.

На жаль, на міському етапі "Брейн-ринг" зупиняється, тому що далі турнір набуває комерційного забарвлення. Більшість студентів самостійно не можуть зробити тих внесків, які є вхідним квитком, а спонсорів на сьогоднішній день знайти досить важко. Через це наші команди лише епізодично з’являються на інших турнірах. Сподіваймося, що вже в недалекому майбутньому ця ситуація зміниться на краще і коломиян знатимуть всюди як найрозумніших.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі