друкувати


Європейський тиждень і на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 02:19:09
Протягом 12-18 жовтня Україна разом із 46 державами — учасницями Ради Європи проводить Європейський тиждень місцевої демократії.

Це загальноєвропейська кампанія, яка передбачає одночасне проведення на національному та місцевому рівнях комплексу заходів, націлених на активізацію процесів розповсюдження інформації про принципи та досягнення місцевої і регіональної демократії в Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливості вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.

В Україні щорічне проведення заходів Європейського тижня запроваджено Указом Президента України від 27 вересня 2007 року і включає в себе дату 15 жовтня — день відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році. Європейський тиждень — добра нагода не лише для кращого залучення громадян до місцевого самоврядування, але й для підтвердження європейського вибору нашої країни.

Коломийщина теж активно долучилася до проведення європейського тижня. Депутати районної, сільських і селищних рад зустрічаються із старшокласниками, молоддю та обговорюють актуальні питання демократичного розвитку місцевого самоврядування. Серед інших просвітницьких заходів — участь у засіданні обласного "круглого" столу — презентації громадських організацій та проектів, які реалізовані та впроваджуються в районі. Також проведено конкурси дитячого малюнка, творчих робіт для учнів на тему європейського майбутнього району.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі