друкувати


Завзятим курцям скоро вводитимуть антинікотинову вакцину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 05:41:22
На тлі постійного підвищення акцизів на сигарети в Україні і, відповідно, зростання цін на тютюнові вироби, багато українців вже кидають шкідливу звичку, але більшості це поки що не під силу.

Проте, надія на безболісну відмову від паління все ж таки є: скоро буде створено вакцину, яка допоможе тютюновим наркоманам відмовитися від згубної звички без ризику рецидиву.

ПНаціональний інститут наркології США виділив 10 мільйонів доларів компанії Nabi Biopharmaceuticals на останній етап досліджень по створенню антинікотинової вакцини NicVAX, яка впливатиме на організм курця наступним чином: вакцина змушує імунну систему активізуватися при попаданні нікотину; антитіла, що виробляються імунною системою, зв'язуються з молекулами нікотину і запобігають їх проникненню в мозок; як наслідок, людина не отримує жодного задоволення від куріння.

ПРезультати дослідження, які поки носять попередній характер, свідчать про те, що при високій концентрації антитіл в організмі курець з великою ймовірністю може кинути палити. Вчені також відзначають, що вакцина викликає певні побічні ефекти, але які саме - не уточнюють. Передбачається, що NicVAX буде діяти протягом 6-12 місяців після введення в організм, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі