друкувати


Президент України вимагає встановити істину щодо подій у "Артеку "

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 03:19:30
Президент України вкрай стурбований подіями, які відбуваються останнім часом навколо резонансного злочину, пов’язаного із фактами розбещення неповнолітніх у Криму.

Правоохоронні органи допускають незрозумілу утаємниченість ходу розслідування відповідної кримінальної справи; при цьому слідчі органи внутрішніх справ займаються тяганиною, а належний прокурорський нагляд за досудовим розслідуванням відсутній, повідомляє офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

Між тим, Глава держави ще в липні цього року доручив Генеральному прокурору України О.Медведьку під особистим контролем ретельно перевірити наведену інформацію, надану у зверненні до Президента України громадянки О.В.Полюхович. Вона повідомляла про зґвалтування її дітей і про неналежне розслідування кримінальної справи у Дніпровському районному управлінні внутрішніх справ м.Києва.

Відповідно, Президент звернувся до Генерального прокурора України з вимогою належним чином відреагувати на ці повідомлення.

Генеральний прокурор повідомив Главу держави про порушення кримінальної справи і перевірки всіх обставин щодо згаданого злочину. Заявлялося, що Генеральною прокуратурою хід слідства взято на контроль.

Тим часом, наприкінці вересня поточного року на адресу Президента України щодо цієї справи звернувся народний депутат Г.Омельченко. Секретаріат Президента України вдруге звернувся до Генерального прокурора України щодо перевірки наведених заявником відомостей.

Поряд з цим, засобами масової інформації повідомляється про причетність до цього злочину народних депутатів України, працівників Міжнародного дитячого центру "Артек" та інших осіб. Натомість до Глави держави офіційна інформація від правоохоронних органів не надходить.

Складається враження, що комусь кортить приховати реальні факти та імена учасників цих ганебних дій. Інакше важко пояснити, чому органи, відповідальні за дотримання правопорядку в країні, починають виконувати свої безпосередні функції тільки після набуття широкого резонансу певних подій у суспільстві та втручання ЗМІ. Так це вже було неодноразово – зокрема і у справі колишнього народного депутата України Лозінського.

Президент України закликає правоохоронні органи спрямувати свої зусилля на встановлення об’єктивної істини, притягнення до відповідальності усіх винних.

Враховуючи особливе значення цієї справи, – адже йдеться про розбещення неповнолітніх дітей, – Президент України категорично вимагає від Генеральної прокуратури України забезпечити об’єктивність розслідування щодо усіх фігурантів справи – без огляду на політичний тиск, шантаж, посади і мандати.

Задля об’єктивного, усестороннього та неупередженого розслідування зазначеної кримінальної справи Глава держави вимагає включення до складу слідчо-оперативної групи, яка займається проведенням досудового слідства, працівників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України.

Хід розслідування кримінальної справи, як і раніше, перебуває на безпосередньому контролі Глави держави, який вимагає, в межах своїх конституційних повноважень, від Генерального прокурора України негайно інформувати його про стан досудового слідства та вжити заходів щодо його завершення в стислі терміни.

Обговорити на форумі