друкувати


ТРК НТК: Події дня. 14.10.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 11:47:58
Свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня наші пращури чекали з нетерпінням. В давнину на Покрову треба було завершити усі польові роботи і братися до гулянь на весіллях аж до початку різдвяного посту. На Покрову увесь день спостерігали за погодою, аби дізнатися, якою буде зима. Стежили за напрямком вітру. Якщо віяв з півдня, то зиму чекали теплу, якщо з півночі – холодну, а якщо із заходу – мінливу. Якщо на Покрову сніг не випаде, то його не буде ані в листопаді, ані у грудні. Покрова Пресвятої Богородиці — велике християнське свято, тому раніше в цей день не працювали. А ще сьогодні відзначають 67-му річницю створення Української Повстанської Армії. Ця дата була визначена за указом головнокомандувача УПА Романа Шухевича від 14 жовтня 1947 року. В документі йшлося про те, що "минає п’ять років як на Волині розпочали боротьбу". Взято саме 14 жовтня бо це свято Покрови Пресвятої Богородиці, що була захисницею українського козацтва. В Коломиї урочисто відзначили цю подію. Провели Молебень біля статуї Діви Марії, поклали вінки до пам'ятника Бандері та організували Урочисту академію в Народному домі.

Вода, вода – навколо вода... Це слова із колись дуже популярної пісні. Однак так, вчора, можна було сказати і про друге відділення фтизіопульмонологічного диспансеру. Після дощів вулицю Гетьманську так затопило, що вода почала просочуватися у відремонтоване приміщення.

На Коломийщині відбувся семінар директорів шкіл І-ІІ ступенів. Марківська школа прийняла у себе близько 30-ти керівників навчальних закладів. Тематика семінару – гуцульщинознавство. Родзинкою заходу стала інсценізація марківського весілля.

Подарунок до Покрови отримали діти Воскресінців. Ще 18 маленьких мешканців села відвідуватимуть дитячий садочок, тобто ще одну додаткову групу. На це з районного бюджету було виділено понад 100 тисяч гривень.

У Коломиї школярі ходили строєм та співали патріотичні пісні. Міський конкурс організувало управління освіти. Провели захід на базі 4 школи. Вже третій рік поспіль фаворитами змагань є учні 8. Першість цього року вони розділили з 4 школою.

До відома суб'єктів підприємницької діяльності, керівників фермерських господарств. Управління економіки запрошує до організації та проведення ярмарку "Золота осінь". Ярмарок відбудеться 17 жовтня на ринку "Торговиця".

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Озаркевича запрошує всіх шанувальників театрального мистецтва на перегляд вистав 18 жовтня о 13:00 годині казка для дітей "По щучому велінню", а о 18 годині "Вій" - містерія для дорослих. Каса працює з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 години щодня. Приймаються колективні замовлення. Телефони для довідок 3-28-42, 4-78-44.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі