друкувати


Прикарпаття: Розкрадачів бюджетних коштів до вязниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 11:20:16
Попри те, що міліція виявляє факти розкрадання бюджетних коштів, правоохоронці здійснюють активні заходи щодо забезпечення відшкодування збитків, заподіяних внаслідок економічних злочинів.

Для Івано-Франківщини, котра торік найбільше постраждала від стихійного лиха, це особливо актуально, адже йдеться про відновлення інфраструктури та великої кількості об’єктів, зруйнованих повінню. На відновлювальні та ремонтні роботи з держбюджету були виділені значні кошти. Освоювати їх взялися суб’єкти підприємницької діяльності, з якими були підписані відповідні договори. Утім, як засвідчують задокументовані факти зловживань та розкрадань, не всі підрядники виявилися добропорядними.

Свого часу правоохоронці спільно з обласною держадміністрацією погодили механізм відшкодування коштів у процесі розслідування кримінальних справ. Суб’єктам підприємницької діяльності, які не виконали підрядні роботи і були викриті у привласненні бюджетних коштів, було надано можливість або повернути гроші, або ж виконати свої договірні зобов’язання у повному обсязі. Їх попередили, що в іншому разі міліція ініціюватиме перед судом обрання для них найжорсткішої міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Прикарпатська міліція є послідовною у своїх діях. Цими днями заарештовано першого з тих службових осіб, котрі підозрюються у розкраданні бюджетних коштів, що були виділені на відновлювальні роботи. Під вартою опинився директор товариства з обмеженою відповідальністю, котрий "заборгував", а, іншими словами, привласнив бюджетні кошти в особливо великих розмірах. У вересні минулого року з фірмою було укладено договори підряду на проведення робіт з відновлення берегоукріплень річок та автодороги в декількох населених пунктах Косівського району.

На виконання умов вказаних договорів підприємству перерахували з бюджету авансові кошти загальною сумою 1 мільйон 357 тисяч гривень. У липні цього року в ході перевірки працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області з’ясували, що службові особи підприємства освоїли лише половину отриманих коштів. Фірма зникла з Косівщини, не виконавши зобов’язань на проведення відновлювальних робіт на суму 632 тисячі гривень. За привласнення цих коштів керівник підприємства позбувся волі ще до розгляду справи у суді. Як обіцяють правоохоронці, така ж доля невдовзі спіткає й інших осіб, котрі фігурують у кримінальних справах про розкрадання бюджетних коштів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі