друкувати


Чергова перемога івано-франківських "фронтовиків"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 05:38:16
7 жовтня, у місті Києві відбувся фінальний тур Східно-європейської баскетбольної ліги серед жінок. Команда баскетбольного жіночого клубу "Франківськ" у вирішальному поєдинку з білоруською командою "СОЗ" (місто Гомель) з рахунком 104-91 здобула золото чемпіонату. Це стало неабияким досягненням наших краянок! Ще б пак, у змаганнях прийняли участь 6 команд з Росії, Молдови, Білорусії та України.

Турнір пройшов під егідою Федерацій баскетболу цих країн, та за підтримки Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін". Найрезультативнішим гравцем матчу було відзначено Анну Покайову, - 11 трьохочкових, 37 очок в загальному заліку - такий результат показала наша спортсменка, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Зі слів президента клубу, - "Сьогодні український спорт знаходиться в тяжкому стані в зв’язку з обмеженістю фінансування з боку уряду. Спорт потребує чітко визначеного, регулярного фінансування та сприяння з боку влади. Економічна криза створила не найкращі умови для українського спорту. Тому ми висловлюємо завжди безмежну подяку всім меценатам та спонсорам. На даному етапі не уявляємо можливість і перемогу нашої івано-франківської команди, якщо б не підтримка Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін". Без цієї допомоги, - ми б не здобули цей трофей, так як просто не змогли б взяти участь у чемпіонаті".

Голова обласного осередку ГО "Фронт Змін" Володимир Шкварилюк, який сам активно займається спортом, висловив розуміння і стурбованість стосовно того, у якому стані зараз перебуває спортивно-оздоровча база в країні.

Команда наших переможниць була сформована з баскетболісток таких ВУЗів як "Галицька академія" та "ІФНТУНГ". Знаємо, що до дівчат надходить безліч пропозицій від провідних європейських баскетбольних клубів. Та керівництво клубу твердо заявило, що зробить все можливе задля того щоб втримати такі цінні "кадри" для розвитку українського спорту.

Юрій Процюк, - тренер та президент баскетбольного клубу "Франківськ", - "Так, не сперечаюсь, що першість на турнірі такого рівня - це хороший результат, але це тільки старт, попереду нелегкий шлях участі у чемпіонаті України, а також нового туру Східноєвропейської баскетбольної ліги серед жінок, 1-ий відбірковий тур якого відбудеться наприкінці жовтня у місті Івано-Франківську. Велике спасибі всім нашим вболівальникам за підтримку та віру в нашу перемогу, а також Івано-Франківському обласному осередку ГО "Фронт Змін" за допомогу в участі в чемпіонаті. Запрошуємо усіх на домашні матчі наших спортсменок, що проходять у Івано-Франківському муніципальному фізично-культурно-оздоровчому центрі - будемо раді Вашій підтримці!".

Обговорити на форумі