друкувати


Прикарпаття: Із вітром і без світла

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 02:36:00
ВАТ "Прикарпаттяобленерго" оголошено особливий стан у зв’язку із значними обсягами пошкоджень ліній електропередач та енергетичного обладнання.

Аварійні знеструмлення були спричинені сильними опадами у вигляді мокрого снігу. Під вагою снігу не могли встояти дерева, через їх падіння та поламані гілки відбувається обрив проводів повітряних ліній електропередач. Таким чином по Івано-Франківській області, за попередніми даними, які щогодини уточнюються, станом на 10 годину ранку 14 жовтня було знеструмлено 228 населених пунктів повністю та 66 частково. Зазнали пошкоджень 5 повітряних ліній 110 кВ, 8 ПЛ-35 кВ та 8 підстанцій 35 кВ, повністю знеструмлено 95 ПЛ-10 кВ та 16 – частково, повідомляє відділ інформаційної політики ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

На підприємстві створено оперативний штаб з ліквідації наслідків стихії, який очолив заступник голови правління Василь Костюк. Штаб координує роботу усіх філій (РЕМ). Уранці по області більше 90 бригад енергетиків виїхали для відшукання місць пошкодження та ліквідації обривів на електролініях.

Налагоджується співпраця з підрозділами МНС та інших структур для розчистки доріг та інших дій, що сприятимуть швидшому відновленню електропостачання. Наразі відмінено усі планові роботи, усі зусилля персоналу спрямовано на відновлювальні роботи. Транспортом та матеріалами бригади ВАТ "Прикарпаттяобленерго" забезпечені у повній мірі. "Зараз ми вже бачимо, що за обсягами пошкоджень ця стихія є навіть значнішою, ніж повінь 2008 року, – стверджує голова правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Олександр Бубен. – Можна навіть сказати, що такої стихії ще не було на нашій пам’яті. Головне наше завдання сьогодні – якнайскоріше відновити електропостачання наших споживачів. На це спрямовані усі наші матеріальні, технічні та людські ресурси".

Зважаючи на ситуацію, енергетики нагадують, що при штормових вітрах та налипанні мокрого снігу можуть траплятися обриви проводів ліній електропередавання. Будьте обережні і пам’ятайте, що обірваний провід становить смертельну небезпеку для життя людини. У разі виявлення обірваного проводу просимо не наближатись до нього на відстань меншу 8 метрів, негайно повідомити про це чергового диспетчера району електричних мереж і до прибуття оперативно-виїзної бригади виставити охорону місця обриву.

Обговорити на форумі