друкувати


НАТО: Резервісти відстрілялися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 02:23:08
У Чеській Республіці на військовому полігоні "Valdek", що неподалік Праги, відбулися VII-і Міжнародні Стрілецькі змагання серед резервістів. Змагання було організовано для команд резервістів збройних сил країн-членів і партнерів НАТО.

Загалом у міжнародних змаганнях взяли участь 96 резервістів з п’яти країн. По 2 команди представили Польща, Німеччина та Норвегія, одну команду – Україна, а господарі змагань – чехи – виставили аж 25 команд. Усі резервісти, які брали участь у змаганнях, проходять службу у військовому резерві вищезазначених країн в різних родах військ, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Резерв постійної готовності Збройних Сил України на змаганнях представляли колишні військовослужбовці старший офіцер відділу штабу 13-го армійського корпусу підполковник резерву Олександр Ковальчук, старший офіцер відділу штабу 13-го армійського корпусу майор резерву Ігор Растворов та старший офіцер одного з відділень відділу оперативного забезпечення штабу армійського корпусу капітан резерву Ігор Новосад. До речі, у цивільному житті Ігор Растворов працює в системі "Військторгсервіс", а Ігор Новосад – у відділі освіти Млинівської райждержадміністрації Рівненської області.

Змагання складалися з трьох частин. Перша - стрільба з 9-міліметрового пістолета М82 з відстані 25 метрів. Друга – з автоматичної гвинтівки М58 калібру 7,62 мм з відстані 100 метрів. Третя - з 7,65-міліметрового автомата М61 з відстані 50 метрів. Усі стрільби з цих видів стрілецької зброї проводилися з трьох положень - стоячи, на коліні та лежачи. За умовами змагань кожен стрілок мав свою мішень, а усі 3 члени команд стріляли з однієї стрілецької позиції та з однієї зброї.

Офіцери-резервісти з різних країн змагалися за кубки, медалі і дипломи. А головним призом в індивідуальному заліку був пістолет системи Glock "Safe Action", володарі другого та третього місць отримували кубки та дипломи, а з четвертого по десяте місця – пам’ятні подарунки. За результатами змагань в командному заліку резервісти управління 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України зайняли 16 місце з 32-х та отримали пам’ятні листи. Варто додати, українські офіцери-резервісти вперше взяли участь у подібних змаганнях.

Обговорити на форумі