друкувати


Гарні вистави коштували державі дорого

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 11:00:21
Через неефективні управлінській дії керівників театральних установ держава втратила 377 тисяч гривень. Причина - відсутність правових підстав коригування заробітної плати художньо-артистичного персоналу в залежності від завантаженості.

Завантаженість акторів основного складу була мінімальною, проте зарплату їм платили в повному обсязі. Як встановили під час ревізії, деякі артисти взяли участь у менш ніж 10 виставах на рік. Іншими словами, були місяці, коли вони взагалі не виходили на сцену. Та, не зважаючи на це, згаданим штатним акторам було заплачено за ревізійний період 359 тисяч гривень, повідомляє прес-служба КРУ в Івано-Франківській області.

В той же час за останні два роки для участі у виставах запросили 77 артистів допоміжного складу. На оплату їхньої праці було витрачено 73 тисячі гривень. До витрат бюджету, яких би можна було уникнути, призвели неефективні управлінські дії.

Загальна ж сума фінансових порушень, що не призвели до втрат, становить 1 мільйон 295 тис грн.

Зокрема Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки по даних бухгалтерського обліку не оприбуткував будівлю театру. Це і призвело до заниження в обліку вартості активів на суму 1млн 209 тис грн. А в Коломийському академічному обласному українському театрі ревізією виявлено лишки матеріальних цінностей на суму 50 тис грн.

Всього за результатами ревізій було усунуто порушень на загальну суму 627 тис грн. Більша частина цих коштів - відшкодовані фінансові порушення.

За результатами ревізій в закладах культури було складно 6 протоколів про адміністративне правопорушення. КРУ в Івано-Франківській області ініціювало перед управлінням культури Івано-Франківської ОДА зменшення бюджетних асигнувань для театрів.

Обговорити на форумі