друкувати


Передвиборчі обіцянки: Звітуємо про виконання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 10:35:48
13 жовтня ц.р. в Коломийському бізнес-центрі відбувся круглий стіл на тему "Відповідальність за передвиборчі обіцянки, звітність перед громадою за їхнє виконання", організований Громадянською мережею ОПОРА. У роботі круглого столу взяли участь представники партій і блоків у Коломийській міськраді, а також представники громадських організацій і засобів масової інформації.



Після короткого ознайомлення присутніх з передвиборними програмами представлених у міській раді політичних партій учасники переговорної платформи в бізнес-центрі перейшли до обговорення ходу виконання даних місцевій територіальній громаді обіцянок. Програми всіх п’ятьох міськрадівських фракцій – Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна", Української народної партії, Громадянського блоку Пора + ПРП і Партії регіонів - були тематично згруповані: економіка, соціальна сфера, культура, молодіжна політика. Навколо кожної з названих провідних тем у процесі обговорення розгорілася жвава дискусія.

Так, незважаючи на те що жодне з підприємств міста впродовж 2006-2009 рр. не відроджено і міський бюджет аж ніяк не можна назвати профіцитним, учасники дискусії все ж не вважали обіцяне партіями в галузі економіки таким, що провалилося через суб’єктивні причини. Вина тут, мовляв, загальносвітової кризи, передбачити яку було неможливо. Що стосується соціальної політики, то, як запевнив керівник осередку Партії регіонів Роман Панчук, його політична структура має на цьому полі непогані результати: це й допомога перестарілим людям, і участь у спорудженні будинку для безпритульних… Здається, менше можливостей у цьому плані в "Нашої України", однак голова фракції "НУ" в міськраді Геннадій Романюк також наводив приклади безпосередньої участі "своїх" депутатів у розв’язанні питань соціального характеру.

Діловий характер розмови за круглим столом підтримував і представник Української народної партії Назар Федорук. На жаль, неявка депутатів з фракцій, очолюваних Ярославом Оструком і Любомиром Глушковим, не дала можливість оцінити їхній вклад в соціально-економічний розвиток міста. Зокрема не дала можливості почути відповіді на питання: як практично втілюється в життя Коломиї декларовані передвиборчі програми БЮТу та Пори+ПРП?

"Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government."

Автор: Іван МАРУНЯК для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі