друкувати


Таксі замовляли?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 05:10:58
Мабуть, немає жодної людини, яка хоча б раз не скористалася послугами таксі. Водій справно везе клієнта до місця призначення, не забуваючи при цьому взяти плату з пасажира.

Однак не всі з них є такими ретельними, коли справа доходить до сплати податків. Це засвідчують рейдові перевірки, які нещодавно проводилися працівниками підрозділів оподаткування фізичних осіб, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Зокрема, під час таких рейдів податківці виявили 58 таксистів-нелегалів, тобто тих, які здійснювали свою діяльність без державної реєстрації. Ще 12 перевізників працювали без відповідних на те ліцензій.

Загалом, за два тижні перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання податкового законодавства при наданні ними транспортних послуг працівники податкової служби спільно з ДАІ виявили 161 порушення, з них у 28 випадках – неправильне ведення обліку доходів і витрат.

До речі, найбільше недисциплінованих таксистів виявили у великих містах: Івано-Франківську, Долині та Калуші.

Наразі, за результатами перевірок 80 громадян притягнуто до адміністративної відповідальності, 29 залучено до державної реєстрації та оподаткування ще семеро водіїв оформили зі свої роботодавцями трудові угоди, а 11 громадян вироблятимуть належні документи в органах ліцензування.

Обговорити на форумі