друкувати


За казино - на 10 років до в’язниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 04:43:55
Верховна рада розгляне законопроект про встановлення кримінальної відповідальності за організацію й проведення азартних ігор. Авторами відповідного документу виступили 15 народних депутатів від усіх фракцій Верховної ради.

Ведення грального бізнесу, незалежно від рівня доходу, Верховна рада пропонує карати тюремним ув’язненням.

4 депутати від фракції Партії регіонів, 8 від Блоку Юлії Тимошенко, по 1 від "Нашої України - Народної самооборони", Блоку Литвина й Комуністичної партії пропонують Верховній раді ввести кримінальну відповідальність за порушення закону про заборону на ведення грального бізнесу.

Законопроект припускає внесення до Кримінального кодексу статті про те, що ведення грального бізнесу, незалежно від рівня доходу, карається позбавленням волі на строк від 4 до 6 років, а при повторному покаранні - від 8 до 10 років.

Також проект передбачає законодавче визначення азартної гри й грального бізнесу як діяльності з організації таких ігор з метою отримати прибуток.

Автори пропонують не відносити до азартних ігор організацію лотерей, творчих конкурсів, спортивних змагань, ігор без отримання гравцями призів або виграшу, гри на автоматах типу "кран-машина", де гравець отримує як приз іграшку, а також розіграші на безкоштовній основі.

Автори проекту - депутати від ПР Василь Горбаль, Владислав Лук'янов, Віктор Бондаренко й Олексій Плотніков, від БЮТ - Дмитро Ветвицький, Олег Ляшко, Андрій Павловський, Павло Унгурян, Олександр Сочка, Євген Константинов, Валерій Дубіль і Олег Бабаєв, від НУ-НС - Олег Новіков, від БЛ - Микола Шершун, від КПУ - Сергій Гордієнко, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі