друкувати


Військова техніка до зими готова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 02:28:10
Військовослужбовці національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "Еast" сил КФОР у Косовому розпочали виконання комплексу заходів з переведення озброєння та військової техніки на режим зимової експлуатації.

Протягом десяти днів буде проведено обслуговування та ремонт всіх зразків військової техніки, яка перебуває на озброєнні українського миротворчого контингенту. В першу чергу це машини, що безпосередньо залучаються до виконання патрулювань, зокрема "Хаммери", БРДМи та УАЗи. Визначений захід українські морські піхотинці проводять одночасно з виконанням основних миротворчих завдань – патрулюванням зони відповідальності муніципалітету Штрпце, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

– Особлива увага під час виконання заходів буде приділена обслуговуванню рульового управління, ходової частини та гальмівної системи автомобілів та броньованих машин. Їх надійність у складних гірських умовах має першочергове значення для забезпечення безпеки руху та збереження життя й здоров’я особового складу національного контингенту, – повідомив виконуючий обов’язки заступника командира національного контингенту з тилу капітан Євген Плохотишин.

При підготовці техніки до використання у зимових умовах на кожній машині будуть змащені основні вузли та агрегати, очищені паливні баки, перевірені акумуляторні батареї, замінені охолоджуюча рідина та моторне мастило, паливні, масляні та повітряні фільтра. У разі необхідності буде проведено ремонт техніки. До обслуговування броньованих автомобілів "Хаммер" разом з українськими водіями залучатимуться спеціалісти фірми "KBR" з американської військової бази "Bondsteel", які надаватимуть необхідну допомогу щодо якісної підготовки машин до інтенсивної експлуатації у зимових умовах.

Обговорити на форумі