друкувати


МОН України заборонило пільговикам подавати документи відразу в декілька ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 10:28:32
З наступного навчального року Міністерство науки й освіти України позбавляє пільговиків можливості подавати документи для вступу відразу до декілька ВНЗ. Про це на прес-конференції заявив міністр науки і освіти Іван Вакарчук.

"У них є необмежена можливість поступати, куди завгодно, в будь-який ВНЗ, проте вони повинні подати оригінал документа. Тобто, якщо він вирішив поступати до того або іншого ВНЗ - він подає оригінал документа", - заявив Вакарчук, повідомляє Освітній портал.

За його словами, подібне нововведення допоможе контролювати загальну кількість пільговиків, які поступають до ВНЗ.

"Таким чином, значно спроститься ситуація відносно визначення кількості людей з особливими потребами, які мають пільгові умови для вступу до ВНЗ", - відзначив Вакарчук.

Вакарчук відзначив, що у разі, якщо пільговик змінить своє рішення і захоче вступити в інший ВНЗ, він матиме на це повне право, проте спочатку йому потрібно буде забрати оригінали документів.

Відносно можливості встановлення квот на вступ до ВНЗ для пільговиків, міністр підкреслив, що це питання може вирішуватися лише на законодавчому рівні, а міністерство не має права самостійно встановлювати такі обмеження.

Обговорити на форумі