друкувати


Трагічні наслідки пожеж на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 05:50:03
На вихідних в області від вогню загинуло четверо осіб. Як повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС в області, близько опівночі до богородчанських рятувальників поступило повідомлення про те, що в селі Горохолино горить житловий будинок.

Прибувши до місця події, рятувальниками було виявлено тіла загиблих двох людей: 51-річного власника помешкання та його 59-літнього товариша. Як розповідають сусіди, чоловіки часто зустрічалися, щоб випити оковитої – святкували щось й ввечері напередодні. Ймовірно, кажуть фахівці МНС, вогонь спалахнув у хаті тоді, коли захмелілі чоловіки спали. Що стало причиною пожежі – недопалок сигарети чи свічка, котрою покійний господар освітлював кімнату, оскільки через борги в хаті була відключена електроенергія, з’ясують фахівці. А що саме стало причиною загорання та загибелі людей, на даний час з’ясовується.

Кількома годинами пізніше, полум’я спалахнуло ще в одній сільській хаті – цього разу у Лисці Тисменицького району. В одній половині будинку мешкає сама власниця оселі із дитиною. Саме вона серед ночі відчула запах диму та помітила вогонь в іншій половині хати, де проживав її самотній 49-річний родич. Жінка повідомила про пожежу рятувальників. Причини пожежі та загибелі людини наразі з’ясовуються. Попередньо фахівці МНС припускаються думки, що до трагедії призвела необережність у поводженні з вогнем при курінні з боку загиблого.

Того дня ще одне нещастя сталося на Рожнятівщині. В селищі Перегінське у власній оселі під час пожежі загинула 91-літня домогосподиня.

До речі, з початку цього року на території області виникло 848 пожеж, у вогні загинуло 49 мешканців краю, ще 32 особи на пожежах отримали травми.

Обговорити на форумі