друкувати


Пам’ятник сіячам Доброго і Вічного постане в Калуші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 04:21:46
На сесії Калуської міської ради було прийнято рішення про проведення конкурсу на кращий проект пам’ятника Вчителю. Затверджено і склад конкурсної комісії, яку очолив міський голова Ігор Насалик.

Ідея спорудження пам’ятника Вчителю належить міському голові. Як він виглядатиме, наразі невідомо. За словами Ігоря Насалика, одним з ключових елементів майбутнього монумента він бачить розкриту книгу, на сторінках якої будуть викарбувані імена кращих вчителів нашого міста, повідомляє "Дзвони Підгір’я".

Поки що говорити про те, скільки може коштувати бюджету міста пам’ятник Вчителю — передчасно. Скоріш за все, необхідна сума становитиме десятки, а може й сотні тисяч гривень. Так, свого часу було прийнято рішення про встановлення на майдані Шептицького пам’ятника покровителю Калуша Святому Архістратигу Михаїлу. Відбувся конкурс, вартість проекту склала близько 600 тисяч гривень.

До реалізації задуму так і не приступили, бо профінансувати пам’ятник в існуючих умовах, за словами міського голови, для міського бюджету важкувато. Проте, Ігор Насалик бачить ресурси наповнення бюджету і забезпечення видатків на пам’ятники. Адже відбувається будівництво нових виробництв ЗАТ "ЛУКОР", ТОВ "Карпатнафтохім", і мер вже підрахував, що 5% від вартості будівництва, які інвестор має перерахувати місту на розвиток інфраструктури, становитиме близько 200 млн. гривень. Вистачить на багато чого, і на пам’ятники у тому числі.

Обговорити на форумі