друкувати


Івано-Франківськ: Відбувся V з’їзд лемків України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 04:17:35
На вихідних в Івано-Франківську відбувся V з’їзд лемків України. За повідомленням прес-служби голови обласної ради, урочисте відкриття лемківського з’їзду відбулося у суботу в приміщенні обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців.

На порядку денному з’їзду: звіт Колегії Всеукраїнського товариства "Лемківщина", доповідатиме голова Олександр Венгринович, звіт Контрольної комісії, обговорення доповідей, прийняття змін і доповнень до Статуту ВУТЛ, вибори керівних органів Всеукраїнського Товариства "Лемківщина", вибори делегатів на Конгрес Світової федерації Українських лемківських об'єднань (СФУЛО) та прийняття ухвали.

У вітальній адресі учасникам всеукраїнського зібрання лемків, за підписом керівників Івано-Франківської області – голови обласної ради Ігоря Олійника та голови облдержадміністрації Миколи Палійчука, зазначено: "Відрадно, що Лемківський рух розвивається і в Україні, і в Польщі... Давні звичаї та обряди, які Ви передаєте з покоління в покоління, зміцнюють духовність українського народу, формують високі почуття національної гідності, самодостатності, гордості за свою землю й обдарованих людей. Лемківському роду нема переводу".

Обговорити на форумі