друкувати


Прощальний візит генерала

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 04:11:24
Днями базовий табір 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії відвідав Командувач сил Місії ООН у цій західно-африканській країні бангладеський генерал-лейтенант Алама Абу Таіб Мухаммад Захиріла.

Відвідування розташування українського миротворчого континенту було викликано тим, що 19 жовтня завершується офіційний однорічний термін перебування генерал-лейтенанта Алама Абу Таіб Мухаммад Захиріла на посаді Командувача сил Місії ООН у Ліберії. – Я хочу подякувати українським вертолітникам, які протягом мого періоду командування силами ООН у Ліберії були поруч зі мною. Ви зробили величезний, неоціненний вклад у справу підтримки миру в цій країні, – підкреслив Командувач сил Місії ООН у Ліберії, виступаючи перед українськими миротворцями, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Генерал-лейтенант Алама Абу Таіб Мухаммад Захиріла також зазначив, що для нього особисто рік, проведений на посаді Командувача сил Місії ООН, був надзвичайно важливим в плані набуття досвіду роботи у багатонаціональному контингенті. - Не кожен командир має можливість отримати такий досвід тісної, щоденної, копіткої роботи з представниками підрозділів з більш ніж 40 країн, - зазначив він. Також Командувач сил Місії ООН у Ліберії відзначив високий професіоналізм українських військових авіаторів. - Більшість завдань, що покладаються тут на Місію ООН, було б неможливо здійснити без вашої участі. Я завжди знав, що коли за справу будь-якої складності беруться українці, все буде гаразд, справу буде зроблено. І я дуже вам за це вдячний, - наголосив бангладеський генерал.

На завершення зустрічі, за доброю традицією, командир українського вертолітного загону полковник Євгеній Костік презентував високоповажному гостю на добру згадку про спільну роботу відзнаку Міністерства оборони України та пам’ятну адресу. На знак великої поваги до українських військових, Командувач сил Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Алама Абу Таіб Мухаммад Захиріла сфотографувався з особовим складом 56-го окремого вертолітного загону ЗС України на фоні монумента воїнам-миротворцям.

Обговорити на форумі