друкувати


Прикарпаття: Вчительський "самосуд"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 05:14:18
Вчительку початкової школи-садка у селі Пеньківка на Прикарпатті батьки учнів звинуватили у систематичних побиттях своїх дітей. За їхніми словами, від рукоприкладства вчительки постраждали щонайменше четверо малюків.

Довго діти боялися щось розповідати, але потім зізналися: одну дівчинку вчителька била зошитом по голові та залякувала, що скаже її батькам, нібито та в неї вкрала гроші. Ще одному хлопчику залишили синця указкою – за те, що запізнився.

Але найбільше обурення батьків викликав інцидент зі сваркою учнів. Хлопчик та дівчинка – дочка цієї вчительки – побилися. Тоді, за розповідями батьків, вихователька зачинила цього хлопця в класі і вчинила самосуд – зловила за вухо і била по голові.

У вчительки інша версія – мовляв, тоді вона діяла, як мати. Бо її дочку так сильно штовхнули, що та впала і вдарилася головою. Втім, жінка запевняє, "задираку" вона не била, а тільки насварила. Тож навіть вибачатися перед батьками учня не збиралася. Інші звинувачення, каже, – наклеп.

Серед батьків у вчительки чимало прихильників. Вони вважають - в основі конфлікту чиїсь особисті амбіції.

Тим часом батьки, які вважають своїх дітей потерпілими від руки педагога, вимагають її звільнення. Проте комісія з відділу освіти дійшла висновку - більше, ніж на догану та позбавлення премії Орися Петрівна не завинила, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі