друкувати


Енергетична криза не за горами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 05:10:13
За даними британської Ради енергетичних досліджень, ера дешевої нафти підходить до кінця. В оприлюдненій доповіді Ради говориться, що 10 найбільших на сьогоднішній день нафтових родовищ у світі виснажуються.

Скільки нафти залишилося в світі напевно не знає ніхто. Дослідники впевнені, що всі родовища, де нафту можна було видобувати відносно легко, вже розроблені, в той час як нові запаси потребують значно більш складних і дорогих способів видобутку.

Як вважають автори доповіді, існує серйозний ризик, що до 2020 року світове виробництво нафти досягне піку і піде на спад.

Крім того, держави і нафтопереробні компанії часто приховують обсяги розвіданих запасів - зокрема, це стосується країн ОПЕК.

Проблема ускладнюється ще й тим, що уряди різних держав, у тому числі і Великобританії, на думку авторів доповіді, мало стурбовані виснаженням глобальних нафтових ресурсів, а тому в разі негативного розвитку ситуації світове співтовариство може виявитися зовсім непідготовленим до енергетичної кризи, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі