друкувати


Світовий авторинок не відновиться раніше 2013 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 01:36:51
Автомобільні ринки всього світу досягнуть докризових рівнів до 2013 року, заявив головний виконавчий директор Volkswagen Мартін Вінтеркорн.

За словами Вінтеркорна, в 2009 році падіння продажів продовжиться. Ринок скоротиться до 49 мільйонів автомобілів, або на 17% у порівнянні з докризовим максимумом, повідомляє Економічна правда.

На думку Вінтеркорна, відновлення в наступному році також не гарантоване. У 2007 році в світі було продано близько 59,2 мільйонів легкових та малотоннажних вантажних автомобілів, за даними IHS Global Insight.

"Цілком очевидно, що 2010 стане дуже складним роком", - сказав голова одного з найбільших автовиробників світу.

"З'являється все більше ознак, що найгірше у нинішній кризі ми, можливо, і пережили, але нам буде потрібно багато часу на відновлення", - вважає Вінтеркорн.

У той же час у серпні Volkswagen вдвічі зменшив прогноз падіння продажів за підсумками 2009 року, завдяки зростанню попиту в Німеччині та Китаї - двох ключових ринках для компанії.

Раніше повідомлялося, що Volkswagen збільшив продаж автомобілів на американському ринку у вересні на 1,5% у порівнянні з вереснем 2008 року завдяки державній програмі обміну старих автомобілів на нові "cash-for-clunkers" ("готівку за автомотлох").

Нагадаємо також, в цілому в Європі автопродажі в серпні виросли на 3% після підвищення на 2,8% у липні завдяки заходам стимулювання автомобільного ринку в Німеччині, Франції, Великобританії та Італії.

Обговорити на форумі