друкувати


Випускники тестуватимуться протягом 3 днів у 5 сесій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 01:33:45
Вчора в івано-франківському регіональному центрі тестування розповідали про новації, наступного року. Незважаючи на те, що про оцінювання знань випускників говорять всяке, зокрема політики намагаються зробити з цього розмінну монету, відміняти його не збираються.

За словами директора регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука, тестування відбуватиметься з 14 червня до 5 липня у кілька етапів. Тестуватимуться випускники протягом трьох днів у п’ять сесій. Це робиться для того, аби зекономити кошти. Якщо би все зробити в один день, довелося би залучати додаткову охорону. А це коштує недешево. Зрештою, ще за тестування 2009 року центру винні 500 тисяч гривень. До речі, додаткових сесій не буде. Контролюватимуть процес громадські спостерігачі.

Ознайомитися з майбутніми випробуваннями випускників можна на пробному тестуванні 13 та 20 березня. Пан Томенчук каже, що пробне тестування — чудова психологічна допомога для юнаків та юнок. До речі, за результатами цьогорічного тестування, добрі результати були в тих, хто, власне, пройшов своєрідну репетицію.

Реєстрація на пробне тестування почнеться вже з першого листопада і триватиме до першого грудня. Зареєструватися можна буде тільки через Інтернет. Вартість реєстрації суттєво не змінилася, незважаючи на кризу. У 2009 тестування коштувало 56 гривень, а наступного року у межах 62 гривень.

Але, застерігає пан Томенчук, з оплатою можуть бути також проблеми, адже часто бувають моменти, коли банківські працівники неправильно заповнюють реєстраційні квитанції про сплату грошей. У такому разі дитина не може бути допущена до пробних тестів. У 2009 році таких проблем і непорозумінь пов’язаних із банками було чимало.

Пробне тестування відтепер відбуватиметься у кожному райцентрі. Також є задум започаткувати пробне тестування не за місяць до справжнього, а ще в 10 класі. Так, на думку пана Томенчука, школярі можуть реально оцінити свій рівень підготовки та уникнути неприємних несподіванок. Окрім того, за рік вони зможуть «підтягнути» деякі предмети. Вже у січні 2010 року буде проведене відповідне опитування десятикласників з цього приводу.

Зміниться і роль сертифіката. У наступному році сертифікат видаватимуть на пункті реєстрації як допуск до участі у тестуванні. Він буде з фотографією та голограмою. Коли тестування закінчиться, дитина може зайти на свою персональну сторінку в Інтернеті та отримати виписку про свої результати. Тоді вже із сертифікатом та випискою іти в приймальну комісію.

До речі, до березня пан Томенчук збирається презентувати ще один унікальний проект, аналогів якому немає у світі. Але що це буде, він наразі не розповідає.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі