друкувати


"Adobe" почав боротьбу проти піратства в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 04:00:40
За підсумками першого місяця роботи нового юридичного представника "Adobe Systems" в Україні, Павла Миколюка, органами внутрішніх справ виявлено 35 фактів порушення авторських прав компанії "Adobe Systems Inc." в 15 регіонах країни (для порівняння, за весь 2008 рік було виявлено 33 таких факту, а в 2007 році - 17 фактів). Про це повідомили в прес-службі "Adobe Systems".

Варто відзначити, що якщо раніше більшість виявлених правопорушень становили випадки розповсюдження компакт дисків з неліцензійним програмним забезпеченням, то останнім часом правоохоронні органи змістили акцент саме на використання неліцензійного програмного забезпечення в комерційній діяльності підприємств. Зокрема, з 35 виявлених фактів 42% ставляться до використання контрафактних програм "Adobe Systems" рекламними, дизайнерськими агентствами, а також фотостудії.

Розмір збитку за кожним окремим фактом склав від 6052 грн. (розмір достатній для порушення кримінальної справи) до 170408 грн. Наприклад, у Донецькій області задокументовані факти інсталяції мешканцем області комп'ютерної програми "Adobe Photoshop CS2" на 10 персональних комп'ютерів різних користувачів. Збиток з цієї нагоди склав 61840 грн, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі