друкувати


Ігор Олійник їде до Європарламенту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 01:40:35
12-15 жовтня голова Івано-Франківської обласної ради, член делегації України у Раді Європи Ігор Олійник візьме участь у роботі 17-ї пленарної сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що проходитиме у Страсбурзі (Франція). Про це повідомила прес-служба голови облради.

"Одним із головних заходів осінньої страсбурської сесії буде голосування та обрання нового Генерального секретаря Конгресу, – каже Ігор Олійник. – Конгрес обирає свого президента із числа членів кожної з палат на альтернативній основі, чергуючи представників від кожної з палат. Мандат президента дійсний на час двох регулярних сесій".

У понеділок, 12 жовтня, проходитимуть засідання статутних комітетів – інвестиційного, комітету соціальної рівності, бюро палати місцевих влад, палати регіонів та бюро конгресу. Наступного дня триватимуть засідання трьох політичних груп Конгресу-групи Європейської народної партії (Християнські демократи), групи соціалістів та групи незалежних та ліберальних демократів.

На відкритті пленарного засідання сесії чинний президент прозвітує про свою діяльність. Після виборів Генерального секретаря Конгресу буде доповідь про транскордонне співробітництво у Європі; про відзначення 60-ї річниці Ради Європи, про Європейський тиждень місцевої демократії, про проблеми місцевої демократії в світі. Після – відкриття виставки Конгресу, присвяченої 60-й річниці, та церемонія нагородження почесною медаллю Конгресу.

14 жовтня засідатимуть: комітет з питань сталого розвитку та комітет з культури та освіти. На засіданні палати регіонів обговорять багаторівневе управління регіонів із законодавчими повноваженнями, соціальну відповідальність регіонів щодо комунальної сфери в умовах ризику. На засіданні палати місцевих влад вестимуться дискусії про становище місцевих органів влади в південно-східній Анатолії (Туреччина) та електронну демократію: можливості та ризики для місцевої влади.

Також 14 жовтня розглядатимуть глобальні проблеми зміни клімату, тему запобігання насильству до дітей та по відношенню до жінок, місцеву та регіональну демократію у Туреччині. 15 жовтня у палаті регіонів мова йтиме про регіональну демократію в Греції, розвиток регіоналізації у Японії, у Палаті місцевих влад – про поліпшення якості повітря, про співпрацю в регіоні Балтійського моря, про вибори мера Єревану, рівний доступ до місцевих і регіональних виборів тощо.

Обговорити на форумі