друкувати


Зустріч з ветеранами. Учитель не буває колишнім

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 12:11:31
Учитель не буває колишнім. Навіть на заслуженому відпочинку він має статус не просто пенсіонера, а вчителя-пенсіонера, ветерана педагогічної праці. І залишається невичерпним джерелом знань, досвіду, мудрості, любові.

Недарма часто згадують, що й Ісуса Христа називали передусім Учителем. Бо, як Господь створив людину і вдихнув у неї життя, так і вчитель формує із дитяти громадянина, засіваючи в душу, крім знань, зерна вічних християнських цінностей. І кожен колишній школяр рано чи пізно усвідомлює це, із вдячністю згадуючи свого улюбленого вчителя.

Добре, коли й колективи пам’ятають про своїх ветеранів, старших колег. Гарний приклад такої пам’яті й пошани започаткували у відділі освіти райдержадміністрації: з ініціативи начальника Коломийського райво Івана Терлецького та профспілкового лідера Олени Бакай напередодні освітянського свята організували зустріч ветеранів відділу освіти і колишніх директорів шкіл у кафе "Любисток". Мали приємність побувати в цьому дружньому колі й головний редактор та заступник редактора "Вільного голосу". Господарі свята Іван Терлецький, Олена Бакай, Микола Кісилейчук гостинно вітали гостей; кожному вручили барвисті букетики осінніх квітів, листівки, виготовлені школярами. Для всіх співав чудовий колектив — родинний ансамбль "Перелаз" під орудою Наталії Ковальової.

Запрошені ветерани були раді спілкуванню, мали про що поговорити, поділитися спогадами. Адже вони і тепер є авторитетними й активними людьми, до їхнього слова прислухається і влада, і громада.

Зустріч з колишніми колегами додала всім бадьорості, святкового настрою і бажання зустрітися знову, адже, за словами Олени Бакай, зустрічі з ветеранами мають стати ще однією доброю традицією освітян Коломийщини.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі