друкувати


Зірки світового балету зібралися у Донецьку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 11:52:31
У культурному житті Донецька нині відбувається одне з найбільш значущих подій регіону - 16 Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету".

На свято з'їхалися знамениті танцюристи - російська балерина Анастасія Волочкова, народні артисти Грузії та Росії Ніна Ананіашвілі і Василь Ахметелі, всесвітньо відомий хореограф Раду Поклітару, прима-балерина Штатс-опери Яна Саленко, керівник Берлінського державного балету Володимир Малахов, кубинський танцюрист Родріго Альмаралес, балерина великого балету в Білорусії Катерина Олійник, солісти Національної опери України Катерина Ханюкова та Андрій Писарєв, артисти балету Японії, Південної Кореї.

Відкрився фестиваль прекрасної постановкою балету "Жизель", після якої публіка висловила припущення, що Донецьк по праву може вважати себе культурним центром України.

"Жодне місто світу не збирало у себе стільки талановитих особистостей одночасно. Цього року підготовка до заходу було дуже складною, гроші на організацію фестивалю, як то кажуть, збирали "з миру по нитці". Але завдяки зусиллям друзів фестивалю, моїх друзів, друзів артистів - фестиваль відбувся. Глядачі оцінять шість прекрасних виступів на сцені театру, - каже народний артист України, художній керівник Донецького академічного державного театру опери та балету Вадим Писарєв. - Особливу подяку хочу висловити Раїсі Богатирьовій і нашому спонсору - національному інтернет-порталу Укрнет".

10 жовтня, в день закриття фестивалю на донецьку сцену зійде максимальна кількість зірок з Росії, Німеччини, Чехії, Японії, Куби, Білорусі, Франції та Казахстану. А Донецький театр, за словами Вадима Писарєва, планує показати сцену з нової постановки "Ромео і Джульєтта".

Обговорити на форумі