друкувати


До армії — по кар’єру та зарплату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 05:05:54
Днями 60 майбутніх контрактників з Прикарпаття вирушили в навчальні центри Міністерства оборони, де вони будуть вивчати військовий статут, техніку та зброю.

Наразі військові кажуть, що контрактників в Івано-Франківській області не бракує. В армію йдуть і через кризу. Тут хоча невелика, проте стабільна зарплата, безкоштовне лікування та хоча б якесь житло. Деякі говорять про патріотизм та можливість кар’єрного зростання.

Отож кандидати на майбутніх солдатів після відповідної заяви про бажання служити у Збройних Силах України спочатку проходять ретельний професійно-психологічний відбір. Згодом на контрактників чекає медична комісія. Обов’язковими також є здача нормативів по фізичній підготовці. Більшість тих, хто сьогодні зголошується до військкоматів, хотіли би служити у повітряних силах та в Морфлоті, адже в цих родах війська зарплата більша і соціальне забезпечення краще. Наразі під час навчання юнаки отримуватимуть безкоштовне проживання, харчування, форму та половину зарплати контрактника.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі