друкувати


Перевірено! ГМО немає!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 04:56:59
Завтра в Івано-Франківську на базі випробувального центру ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" відкриють спецлабораторію з визначення генетично модифікованих організмів, у якій проводитимуть дослідження харчових продуктів та сільськогосподарської сировини на вміст ГМО.

Відкриття лабораторії, за словами працівників стандартметрології приурочено до їхнього професійного свята — Дня працівників стандартизації та метрології, яке відзначають 10 жовтня. Вартість лабораторії 500 тисяч гривень. Ці гроші виділені із коштів, передбачених на розвиток підприємства. Було закуплено чимало обладнання.

Метрологи стверджують, що сьогодні майже половина продуктів, які ми споживаємо містять ГМО, але про це виробники, звісно, не хочуть говорити та маркувати продукцію, а споживачі, на жаль, дізнаватися. Відповідний закон тільки рекомендує вказувати вміст ГМО на упаковках. Наразі на Прикарпатті перевірити продукцію на вміст ГМО зможуть і підприємці і звичайні споживачі.

До речі, в рамках відзначення Всесвітнього дня стандартів, 14 жовтня, в івано-франківському обласному краєзнавчому музеї відбудеться нагородження учасників регіонального етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнку на споживчу тематику "Я хочу жити у якісному світі".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі