друкувати


На Прикарпатті поговорили про оновлення газотранспортної системи України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 02:57:14
На восьмому міжнародному симпозіумі, який відбувся в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, науковці обговорювали питання механіки і фізики руйнування обладнання, основні проблеми та нові шляхи їх вирішення.

Однією з найважливіших тем зустрічі стало оновлення газотранспортної системи України. Науковці запевняють, що в процесі її експлуатації виникло чимало небезпечних дефектів, крім того, останніми роками досвід науковців у сфері проектування таких систем значно виріс, повідомляє ОТБ Галичина.

"Сьогодні абсолютно інші напрацьовані підходи до міцності, довговічності і до визначення терміну служби, — говорить ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський. — Ми сьогодні можемо впевнено сказати, що такий відповідальний об'єкт, стратегічний, він ще буде багато років працювати, але потрібний відповідний моніторинг і відповідна методика, як себе поводити в складних умовах".

Пан Крижанівський також наголосив, що судити про працездатність газотранспортної системи треба за реальним станом речей, і ці вкрай актуальні проблеми потребують наукового обґрунтування.

Обговорити на форумі