друкувати


Не грайтеся із податковою – собі дорожче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 02:21:35
На сьогодні на обліку у ДПІ в м.Івано-Франківську перебувають 1164 суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг та використовують 3446 реєстраторів розрахункових операцій.

І це не лише вуличні кіоски та магазини, а й великі супермаркети та гуртівні. Такі торгові об’єкти знаходяться на особливому контролі у податківців, повідомляє ДПІ в м.Івано-Франківську.

З початку року міськими податківцями проведено 364 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю та надають послуги громадського харчування за готівку. За порушення законодавства про застосування РРО до суб’єктів господарювання, які зневажали норми чинного законодавства, застосовано штрафних санкцій у сумі 1,2 млн грн.

Так, нещодавно, при перевірці одного з нічних барів нашого міста було виявлено ряд порушень, а саме: встановлено факт непроведення покупки через РРО та невидачі розрахункового документу встановленої форми (чека), невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів на місці проведення розрахунків документам, які підтверджують суми продажу товару та використання при проведенні розрахункових операцій незареєстрованих належним чином книг обліку розрахункових операцій. За вищевказані порушення згідно діючого законодавства до суб’єкта господарювання було застосовано фінансові санкції в сумі 4,3 тис. грн.

При перевірці ж магазину, який належить одному з державних підприємств нашого міста, податківцями було виявлено факт незабезпечення відповідності готівкових коштів на місці проведення розрахунків, яка вказана в денному звіті РРО та факт неоприбуткування готівки в касі. В результаті, за порушення норм чинного законодавства до суб’єкта господарювання було застосовано фінансових санкцій в сумі 167,9 тис. грн.

Щоб уникнути подібних ситуацій, нагадуємо, що у відповідності до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" суб’єкти господарювання, визначені у ст.3 цього Закону, зобов'язані застосовувати РРО або розрахункові книжки. Порушення порядку здійснення розрахункових операцій тягне за собою відповідальність СГД у вигляді застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 вищевказаного Закону.

Обговорити на форумі