друкувати


Пізнати Гуцульщину з Кумликом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 12:17:21
Роман Кумлик — незвичайний чоловік. Він не просто збирає давні музичні інструменти. Відвідувачам свого приватного музею він з охотою заграє на кожному з них.

Віртуоз віддавна колекціонує ще й давній гуцульський одяг, предмети побуту, знаряддя праці, грошові знаки різних часів, а ще розважає туристів безліччю гуцульських співанок, шлягерами під звуки народних інструментів та й просто розповідями з життя горян, повідомляє ОТБ Галичина.

В домашній музей Романа Кумлика, який розташовано у Верховині, щодня навідуються туристи з України та з-за кордону. Знаходиться багато охочих побачити розмаїття стародавніх інструментів, одягу, та й послухати жартівника-екскурсовода, який знає багато цікавих подробиць про самобутнє мистецтво українців.

"Єдина пісня у нас — "Гуцулка Ксеня", що текст гуцульський, а ритм — аргентинське танго класичне", — говорить музикант і награє латиноамериканські ритми на цимбалах. Відвідувачі йому підспівують — хто ж не знає "Гуцулки Ксені"?

Найбільше ж любить Роман Кумлик скрипку. В колекції має оригінальні прямокутні та скрипки-довбанки. Господар музею розповідає, що експозицію по крупинці збирав 30 років, і вже 5 років запрошує мандрівників оглядати виставку.

Обговорити на форумі