друкувати


"Новий час" з податківцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 11:58:02
Нещодавно відбулася зустріч рогатинських податківців з громадською організацією "Новий час", на якій обговорювалися актуальні питання бізнесу та податкової служби.

"Не зважаючи на те, що нинішня економічна ситуація в країні, та й у світі загалом, є складною й напруженою, основне завдання, яке ставить перед нами суспільство – це стабільне наповнення бюджету", - почала свій виступ перший заступник начальника ДПІ в Рогатинському районі Марія Шеремета, - "І хоча зараз, в такі скрутні часи, багатьом з нас властиво скорочувати витрати, трапляються несумлінні платники, що економлять на податках, штучно зменшуючи власні прибутки, а витрати збільшуючи. Хочу наголосити, що основне, що потрібно для платників - усвідомити невідворотність сплати податків, повідомляє ДПІ в Рогатинському районі.

Сьогодення вимагає прозорих та чесних стосунків між владою й бізнесом, що і є запорукою успіху. Дуже прикро, коли слухаєш розмови громадян про малі зарплати, мізерну пенсію, а пізніше, при здійсненні контролю за своєчасністю та повнотою сплати податків, виявляєш, що родичі цих же громадян, ведучи свій власний бізнес, приховують свої доходи, нелегально утримують найманих працівників, здійснюють продаж алкоголю й тютюну без ліцензій, або ж безліцензійно здійснюють перевезення. Тому проведення перевірок, виведення коштів "з тіні" не можна назвати тиском, а скоріше встановленням справедливості - рівних умов ведення бізнесу для всіх.

"Так, на даний час, молодим людям, що отримали вищу освіту, створили сім"ї, дуже важко влаштуватися на роботу. Є два виходи з такої ситуації: їхати закордон або створити власну справу. От і починають бізнесувати, але тут потрібен захист і підтримка з боку держави, бо є багато незаконних точок продажу товарів, здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, діяльність яких підриває чесний бізнес і не дає можливості працювати сумлінним платникам," – зауважив Василь Луцишин, голова громадської організації "Новий час".

На завершення зустрічі, було вирішено провести додаткову "гарячу лінію" на тему "Ліцензування деяких видів підприємницької діяльності. Виявлення неоформлених найманих працівників", що надасть ще одну можливість виявлення фактів порушення податкового законодавства.

Обговорити на форумі