друкувати


Очі українських пенсіонерів: Пильний огляд голландських офтальмологів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 05:03:37
Навесні цього року оптометристи з Голландії оглянули очі людей похилого віку в геріатричних будинках Прикарпаття. Для тих, у кого виявили захворювання зору, розробили спеціальні рецепти і пообіцяли виготовити індивідуальні окуляри. Очікувані подарунки нарешті привезли в Україну.

Юнаки і дівчата з івано-франківського осередку Європейської медичної студентської асоціації завітали до геріатричного пансіонату, щоб вручити людям похилого віку окуляри від голландських офтальмологів. Подарунок з недешевих, тому старенькі дуже тішились, отримуючи необхідну для них річ , повідомляє ОТБ "Галичина".

"Є коригувальні окуляри, вони можуть бути для людей, щоб просто дивитися, а є окуляри для читання, — розповідає представник Європейської медичної студентської асоціації, студент Національного медичного університету Роман Фіщук. — Для декого були вироблені комбіновані. Номінальна вартість в Україні — не скажу, а, наприклад, в Голландії ці окуляри — від 400 євро"

У пансіонаті, до якого завітали довгождані гості, зараз мешкає 170 осіб. Це здебільшого інваліди першої і другої груп, які не в змозі себе обслуговувати, а також старші люди після 55-ти років з проблемами здоров'я.

"Я хочу висловити щиру подяку асоціації студентів на чолі з Романом Фішуком, які займаються цією благодійною справою, — говорить директор геріатричного пансіонату Лоріана Дерев'янко, — наші підопічні їм усім щиро вдячні, тому що це дуже дорогі окуляри, ми не змогли б їх купити самі, це дуже велика допомога нам".

Окрім подарунків доброчинців з Голландії, в гості до мешканців пансіонату завітали учні івано-франківського ліцею для обдарованих дітей. Вони привезли гостинці, організували невеликий концерт і, найголовніше, — подарували тепло і доброту своїх сердець.

Обговорити на форумі