друкувати


Івано-Франківськ: Даєш австрійські інвестиції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 04:59:06
Пан посол заявив, що має намір отримати від влади Івано-Франківська конкретні інвестиційні пропозиції, адже на сьогодні Австрія посідає четверте місце у світі за кількістю фінансових вкладень. На сьогодні економічна криза стала на перешкоді розвитку економічних відносин Австрії та України.

"Сьогодні привабити інвесторів дуже непросто, - сказав пан Вукетіч. - Але, незважаючи на це, інвестування коштів в Україну з Австрії триває, адже австрійські інвестори вважають вкладення коштів в Україні є перспективним. Дуже важливим є також і те, що влада Івано-Франківська сприяє співпраці між місцевими підприємствами та закордонними інвесторами".

Хоча складністю для австрійців є недосконале законодавство, яке перешкоджає інвесторам з закордону зокрема при видачі земельних ділянок та оформленням різних дозволів. Австрійці готові передавати інвесторам позитивну інформацію про органи влади тих міст, які сприяють іноземцям.

"Наразі в місті актуальним є питання утилізації відходів і, можливо, у його вирішенні зможуть допомогти австрійські підприємства, які працюють у цій сфері", - озвучив під час зустрічі пропозицію перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель. А Зінаїда Федорук, заступник міського голови з гуманітарних питань, висловила бажання співпрацювати та перейняти досвід у Австрії щодо модернізації систем опалення в дитячих садках та школах міста. Це питання дуже зацікавило Маркуса Вукетіча, адже, за його словами, в Австрії практикується перехід на біопаливо. А, оскільки, в нашому регіоні є ліси, а також розвинуто сільське господарство, спалювання відходів якого є чудовим замінником газу, то перехід на біопаливо для нас є цілком доступним.

Також Віктор Анушкевичус подякував Маркусу Вукетічу за можливість, надану австрійською стороною, для цьогорічного відпочинку івано-франківських дітей в Австрії.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі