друкувати


Американський генерал в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 04:14:19
Вчора завершився візит в Україну американської військової делегації на чолі з командувачем Військово-повітряних сил США в Європі генералом Роджером А.Брейді.

В рамках візиту у Києві, у Генеральному штабі Збройних Сил України відбулася протокольна зустріч керівництва Генерального штабу ЗС України та командування Повітряних Сил ЗС України з делегацією ЗС США на чолі з командувачем Військово-повітряних сил США в Європі генералом Роджером А.Брейді, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Виступаючи під час зустрічі, перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов наголосив, що стратегічний характер відносин та високий рівень військового співробітництва між Збройними Силами України та США і надалі будуть розвиватися у конструктивному напрямку. – Ми щиро вдячні США за тривалу підтримку євроатлантичних прагнень України, постійну допомогу в реалізації проектів, які фактично охоплюють весь спектр реформ, що здійснюються в Збройних Силах України, – зазначив генерал-полковник Геннадій Воробйов. Він також висловив переконання у тому, що чітка позиція США щодо підтримки України дасть можливість переконати держави-члени Альянсу, які скептично ставляться до євроатлантичних прагнень України.

У свою чергу командувач Військово-повітряних сил США в Європі генерал Роджер А.Брейді подякував українським військовослужбовцям за участь у миротворчих операціях. – Я повинен краще розуміти виклики і проблеми, які стоять сьогодні перед Повітряними Силами України, щоб мати можливість допомогти, – зазначив генерал Роджер А. Брейді.

В ході переговорів сторони обговорили хід проведення оборонної реформи ЗС України вцілому, а також основні питання поглиблення двостороннього військового співробітництва між Повітряними Силами Збройних Сил України та Військово-повітряними силами США в Європі.

Члени американської військової делегації відвідали авіаційну бригаду транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України у Борисполі, генерал Роджер А. Брейді зустрівся з керівним складом Командування Повітряних Сил ЗС України. Під час зустрічі командувач Військово-повітряних сил США в Європі генерал Роджер А.Брейді та Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак розглянули найближчі перспективи подальшого співробітництва між Повітряними Силами Збройних Сил України та Військово-повітряними силами США в Європі. Зважаючи на це, для іноземної сторони було представлено брифінг на тему: "Сучасний стан та перспективи розвитку Повітряних Сил ЗС України згідно з Державною програмою розвитку ЗС України на 2006–2011 роки". Також обговорювалися можливості здійснення авіаційних транспортних перевезень та аеромедичної евакуації літаками транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, а також стан та перспективи розвитку професійного сержантського корпусу Повітряних Сил ЗС України.

Обговорити на форумі